В Дунавската равнина и по Черноморието ще остане предимно облачно, на места с намалена видимост. До сутринта в низините, котловините и покрай водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще бъде почти тихо с минимални температури между минус 4° и 1°, в София - около минус 2°. През деня над много райони от страната облачността ще е разкъсана, средна и висока, на места в Централна Северна и в Южна България - намаляваща до предимно слънчево.

По поречието на Дунав и в източните райони през по-голямата част от деня ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Максималните температурии ще са между 3° и 8°, в София - около 6°.

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно през деня видимостта ще се подобри и облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.