Днес над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, на места интензивни и със значителни количества. Над Централна и Източна България ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната от северозапад, а в източната - от изток-североизток. Максималните температури ще са от 20°-25° в западните райони, до 32° на места в Централна и Източна България.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Предимно слънчево ще е над масивите в Източна България. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по високите и открити части - до силен от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.