100 българи закъсаха във Франкфурт заради отменен полет до София. Самолетът на "Уиз Еър" трябвало да излети на 10 декември (неделя) в 15 и 40 часа от Франкфурт на Майн към София, съобщава БТВ.

Българските граждани са били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от около 40 км, след телефонен разговор на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров.

По информация на българската мисия и Министерство на външните работи, разходите за нощувка са поети от авиокомпанията. От консулството информират, че след разговори с авиокомпанията е установено, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Днес пътниците са превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн. Самолет на "Уиз Еър" би трябвало да качи една част от тях на полет до София. Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с този полет ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на "Луфтханза" по-късно през днешния ден или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София. За съдействие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.