Стотици хиляди се присъединиха днес в последния протест в Хонконг срещу спорния законопроект за екстрадиране, съобщиха световните информационни агенции.

Маршът обаче се различаваше от миналите, тъй като, протестиращите се стремяха да привлекат вниманието и на китайските туристи чрез раздаването на брошури с исканията.

Организаторите обявиха, че около 230 000 души са участвали, а според местната полиция те са били 56 000 души.

Най-малко 1 милион жители на Хонконг взеха участие в последните протести, които парализираха града.

Законопроектът за екстрадиране според критиците би подкопал върховенство на закона в Хонконг и ще даде на Пекин правомощия да преследва активисти в континенталните съдилища, които се контролират от Комунистическата партия.

Управляващите бяха принудени да спрат мерките. 

В Китай обвиняват западните идеолози за размириците в Хонконг

В Китай обвиняват западните идеолози за размириците в Хонконг

Постоянно се опитват да създават безредици срещу правителства, които не харесват ... причиняват мизерия и хаос в Латинска Америка, Африка, Близкия изток и Азия

Китайските държавни медии обвиниха западните правителства в намеса за размирици в Хонконг.

Стотици протестиращи обсадиха и нахлуха в парламента на Хонконг в понеделник след демонстрация, отбелязваща годишнината от връщането на китайското управление през 1997 г. под формула "една страна, две системи", която включва права и свободи, които не съществуват в континентален Китай, включително правото на протест.