Най-малко 25 души са загинали, а други 25 - ранени при срутването в събота на 10-етажна сграда в Кайро, според последните данни, цитирани от АФП. Спасителните операции продължават.

Не стана ясно веднага какво е причинило срутването на сградата. Създаден е инженерен комитет, който да изследва структурната цялост на съседните сградиСрутването на сгради не е необичайно в Египет, където лошото строителство е широко разпространено в халета, бедните градски квартали и селските райони.

Срути се девететажна жилищна сграда в Кайро

Срути се девететажна жилищна сграда в Кайро

Най-малко петима са загинали, а други 24 души са ранени

Според версии, четири етажа от сградата са били строени незаконно.

Инцидентът в събота се случи ден след катастрофата на влака в южната провинция Сусадж уби 19 души и рани повече от 180 други, последният от поредица смъртоносни сблъсъци, които обикновено се дължат на лоша инфраструктура и поддръжка. Също в събота, пожар разруши нестабилни магазини в близост до гарата в източния град Загазиг, провинция Шаркия, но инцидентът се размина без жертви.

Обещават отблокиране на Суецкия канал в събота

Обещават отблокиране на Суецкия канал в събота

Стоки за 9,6 млрд. долара на ден са спряни поради блокирането

Във вторник "Ever Given" заседна в плитчина и направи невъзможно преминаването по канала. Образува се задръстване от над 200 плавателни съда, очакващи да преминат от Червено в Средиземно море. Това доведе до огромни загуби, тъй като всеки час престой в Суецкия канал струва 400 милиона долара.