Играта на обвинения между САЩ и Китай кой крие информация за коронавируса продължава.

Китайската медия "Глобал таймс" съобщава, че адвокат от Ухан планира да съди САЩ. Според адвоката САЩ лъжат и представят невярна информация за разпространението на коронавируса. Адвокатът вярва, че болни с Covid-19 са представяни като пациенти с грип.

Преди няколко дни американският щат Мисури обяви, че ще съди Китай за Covid-19, което беше определено от Пекин като абсурд. Китайските власти подчертаха, че САЩ нямат юрисдикция.

Междувременно азиатската държава потвърди 6 нови случая на заразени с коронавирус. Няма починали от вируса. Четири нови случая са на местно ниво, а два са внесени от чужбина. Потвърдени са 34 случая без симптоми. В момента 915 души се лекуват, от които 57 са в критично състояние.

Общо в страната 4632 души са починали, а над 82 000 са заразените.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,5 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 178 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,7 млн. случая и над 190 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 744 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".