Броят на активните потребители на социалната мрежа "Фейсбук" на месец достигна 2,5 милиарда към 31 декември 2019 г., което е увеличение с 8% на годишна база, съобщават от компанията, цитирана от ТАСС.

Данните отразяват броя на хората, които влизат в социалната мрежа най-малко веднъж в месеца. Според изчисления на технологичния гигант през декември 2019 г. 1,66 милиарда души са използвали "Фейсбук" най-малко веднъж на ден - увеличение с 9% през годината.

 „Фейсбук” позволява на потребителите сами да спират политически реклами

„Фейсбук” позволява на потребителите сами да спират политически реклами

Социалната мрежа е остро критикувана за политиките си относно политическите реклами

Приходите на компанията през миналата година са малко над 70 милиарда долара, което е ръст с 27% в сравнение с 2018 г. Нетните доходи на "Фейсбук" за същия период са спаднали с 16% от 22,1 милиарда долара до 18,4 милиарда долара. Постъпленията от реклама са нараснали с 27 на сто от 55 милиарда долара до 69 милиарда долара.

Основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг изрази задоволство и обяви, че са имали добро тримесечие и силен край на годината вследствие на разрастването на бизнеса.

„Фейсбук” забранява манипулираните видеоклипове

„Фейсбук” забранява манипулираните видеоклипове

Социалната платформа заяви в понеделник вечерта, че засилва политиките си за премахване на редактирани видеоматериали

Технологичната компания е създадена на 4 февруари 2004 г. "Фейсбук" включва и други продукти и услуги, включително Instagram и WhatsApp.