Американците разделени дали Доналд Тръмп да бъде отстранен от власт, сочи ново социологическо проучване на Washington Post-ABC News.

Проучването е публикувано само ден след приетата от Камарата на представителите на САЩ резолюция, която дава официален старт на публично разследване за отстраняване на Доналд Тръмп от власт.

Тръмп се похвали, че знаел точно кой е новият главатар на ДАЕШ

Тръмп се похвали, че знаел точно кой е новият главатар на ДАЕШ

Това обяви той в профила си в "Туитър".

Според сондажа 49 на сто от американците смятат, че американският президент трябва да бъде свален от власт с импийчмънт, а 47% са на мнение, че не трябва. Но голяма част от тези 49% от анкетираните, които подкрепят импийчмънт, са демократи, което отразява и гласуването по партийна линия в долната камара. Всички републиканци гласуваха против резолюцията.

Тези проценти обаче могат да се променят щом започнат публичните изслушвания, тъй като американците за първи път ще могат да изслушат свидетелите.

Тръмп с необичайно предложение – да прочете на живо стенограмата от разговора със Зеленски

Тръмп с необичайно предложение – да прочете на живо стенограмата от разговора със Зеленски

В някой момент ще седна, може би като неформален разговор на живо по телевизията, и ще прочета стенограмата от разговора, защото хората трябва да чуят

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп промени постоянния си адрес от Манхатън, Ню Йорк, в Мар-а-Лаго, Флорида. Тръмп написа в "Туитър", че мести адреса си в "зимната резиденция на Белия дом" заради лошото отношение на политическите лидери в Ню Йорк към него.