Полският президент Анджей Дуда заяви, че Русия не заслужава доверие. Това става ясно от негово интервю за Sieci.

Анджей Дуда не пропусна да определи Русия като "агресор в Украйна", който "продължава да окупира Крим и териториите около Донецк и Луганск". "Тя [Русия] подкрепя така наречените сепаратисти и се държи агресивно спрямо други държави. Тя демонстрира сила, като нарушава въздушното пространство. По този начин тя не е държава, за която може да се каже, че е надеждна и мирно прилага своите интереси" - каза Дуда.

Полша притеснена от хакерските атаки срещу Грузия

Полша притеснена от хакерските атаки срещу Грузия

За тях бе обвинена Русия

Полските власти редовно отправят обвинения срещу Русия, твърдейки, че Москва представлява заплаха за международната сигурност. Руският министър на външните работи Сергей Лавров на конференцията по сигурността в Мюнхен призова за прекратяване на отглеждането на фантома на "руската заплаха" и създаването на диалог по въпросите на сигурността в Европа, основан на "принципа на неделимостта на сигурността", който е залегнал в Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Парижката харта за новата Европа от 1990 г. и декларацията на срещата на върха на ОССЕ в Астана за 2010 г.

Полша обяви "победа" в историческия спор с Русия

Полша обяви "победа" в историческия спор с Русия

Зове за нормализиране на отношенията между двете страни

Според руския министър непредсказуемостта поражда ескалация на напрежението, напредването на военната инфраструктура на НАТО на изток, безпрецедентните по обхват учения на Алианса край руските граници и други.