Няколко технологични компании, чиито продукти вероятно са били изложени на риск от действия на ЦРУ, реагираха след публикуваните от "Уикилийкс" документи, съобщава БиБиСи.

Службите в САЩ в паника след разкритията на „Уикилийкс” за ЦРУ

Службите в САЩ в паника след разкритията на „Уикилийкс” за ЦРУ

ФБР е започнало подготовка за мащабно издирване

Припомняме, вчера "Уикилийкс" публикува хиляди документи, които представят подробности за програма с хакерски инструменти на ЦРУ. Предполага се, че агенцията е разработила начини за подслушване на смартфони и друга техника.

В подробно съобщение от технологичния гигант Apple заявиха, че вече работят по запълване на уязвимите места.

Изградената за днешния iPhone технология представлява най-добрата достъпна за потребители защита на данни и ние постоянно работим за нейното обновяване, се пояснява.

Най-голямото изтичане на конфиденциална информация от ЦРУ в "Уикилийкс"

Най-голямото изтичане на конфиденциална информация от ЦРУ в "Уикилийкс"

Повече от 8 760 документи на Управлението бяха публикувани

Нашите продукти и софтуери са създадени бързо да обновяват защитите в ръцете на нашите потребители, като близо 80% от потребителите използват последната версия на операционната ни система, допълва компанията.

Докато нашите първи анализи показват, че много от проблемите, изтекли днес, са вече оправени с последната версия iOS, ние ще продължим да работим за бързото запълване на всички установени пропуски, подчертават от Apple.

„Уикилийкс” публикува изтекли документи от ЦРУ

„Уикилийкс” публикува изтекли документи от ЦРУ

Документите са с кодово название "Vault 7"

Постоянно призоваваме потребителите да свалят последната версия на iOS, за да са сигурни, че имат последните обновления на сигурността, изтъква американската компания.

От Samsung, чиито телевизори модел F8000 са били компрометирани, обявиха, че защитата на правата на потребителите и сигурността на техниката им са най-важните приоритети за компанията.

Изнесените от "Уикилийкс" документи показват, че ЦРУ е създал зловреден софтуер за атакуване на компютри с оперативна система Windows на Microsoft.

"Запознати сме с информацията и я проверяваме", каза говорител на компанията.

От Google отказаха коментар на информацията, че ЦРУ може да прониква и да контролира телефони Android.

ЦРУ не потвърждава дали документите, които са от периода 2013 до 2016 г., са истински.