Днес въоръжените сили на Армения започват мащабни военни учения. Само преди ден Азербайджан започна четиридневни военни учения с хиляди войници, информира Радио "Свободна Европа".

Заместник-министър на отбраната на Армения заяви, че ще бъдат изпитани способностите за отбрана на армията по време на първите големи военни учения от войната с Азербайджан за Нагорни Карабах в края на миналата година.

Армения пред предсрочни избори

Армения пред предсрочни избори

Президентът Армен Саркисян проведе редица срещи с управляващи и опозиция, за да обсъди ситуацията

Министерството на отбраната на Армения съобщи от 16 до 20 март ще се проведат учения, в които ще участват 7500 войници, 100 танка и бронирани машини, 300 артилерийски системи и системи за противовъздушна отбрана.

Ученията имат за цел да проверят бойната готовност на войниците и бързи действия при съществуващата ситуация.

В съобщението не се казва дали ще бъдат използвани безпилотни самолети по време на игрите. През последните две седмици са разпространявани видеоклипове с тестване на арменски бойни безпилотни самолети. Тези самолети могат да действат на разстояние до 500 килограма и да пренасят 12 килограма експлозиви.

Вчера Азербайджан започна четиридневни военни учения с 10 000 войници, 100 танка, ракетни системи, самолети, безпилотни самолети и друга бойна техника.

Президентът на Армения отказа да назначи номирания за командир на армията

Президентът на Армения отказа да назначи номирания за командир на армията

Миналия месец Никол Пашинян нареди да бъде уволнен началникът на Генералния щаб Оник Гаспарян

Военното ведомство в Баку обяви че игрите ще се проведат в планински райони.

Руският говорител на външното министерство Мария Захарова коментира, че военните игри в Азербайджан са планирани предварително и няма да застрашат стабилността и сигурността в региона.

Армения и Азербайджан договориха примирие след 6-седмична война в края на миналата година. Споразумението бе постигнато с посредничеството на Русия.