Азербайджан проведе най-масираната ракетна атака по най-големия град в населения с арменци регион Нагорни Карабах от началото на войната, обявиха представители на сепаратистите в отцепилия се регион.

"Азербайджан обстрелва Степанакерт няколко часа, десетки ракети удариха града", каза омбудсманът в Карабах Артак Бегларян пред АФП.

Баку: 21 цивилни загинаха при арменска ракетна атака
Обновена

Баку: 21 цивилни загинаха при арменска ракетна атака

Арменски сили са изстреляли ракети "Смерч" към Барда

"При атаката са пострадали цивилни", отбеляза той и добави, че това е най-масираното нападение.

Азербайджан и Армения започнаха война през миналия месец в оспорваната от десетилетия територия Нагорни Карабах. До този момент са загинали повече от 130 цивилни.

Ердоган предложи на Путин заедно и окончателно да решат проблема с Нагорни Карабах
Обновена

Ердоган предложи на Путин заедно и окончателно да решат проблема с Нагорни Карабах

Ердоган: Нека приключим всичко това в Кавказ

Баку обяви, че 26 цивилни, включително деца и жени, са убити по-рано тази седмица при арменски ракетни атаки по градовете Ганджа и Барда. Ереван отрича.

Азерското президентство съобщи, че по инициатива на държавния глава Илхам Алиев азерската страна е предала на Армения телата на 30 войници, загинали при боевете.

Хикмер Хаджиев, съветник на Алиев по външна политика, коментира пред журналисти, че Армения е отказала да покаже добра воля по този въпрос, но благодари на Русия за посредничеството да се открие хуманитарен коридор за изтегляне на телата на азерските войници от бойното поле.

Говорител на арменското военно министерство съобщи, че са готови да върнат телата на убити азерски войници.

Войната за Нагорни Карабах продължава след трето неуспешно примирие

Войната за Нагорни Карабах продължава след трето неуспешно примирие

Тази сутрин...азерската страна отново наруши режима на тишина

В неделя двете страни договориха спиране на огъня след среща на външните им министри с държавния секретар на САЩ Майк Помпео във Вашингтон. Но изглежда примирието не е спазвано. Преди това бяха договорени две примирия с посредничеството на Русия, но веднага бяха нарушени.

Повече от 1250 души са загинали по време на конфликта, повечето жертви са арменски сепаратистки бойци. Според руския лидер Владимир Путин жертвите вероятно са около 5000 души.

Външните министри на двете враждуващи страни трябваше да се срещнат с Минската група в Женева. От азерското външно министерство обявиха, че министърът отлага срещата за петък и че няма да се среща директно с арменския си колега.