Американският сенатор от Върмонт Бърни Сандърс обяви, че ще участва на президентските избори през 2020 г., съобщават "Ройтерс" и Националното обществено радио на САЩ.

Социологическо проучване от август 2018 г. показва, че сенаторът ще победи президента Доналд Тръмп на изборите през 2020 г. Анкетата на Politico/Morning Consult разкрива още, че Тръмп изостава с 12% от бившия вицепрезидент Джо Байдън и Сандърс. Американският лидер също така е на 4% зад сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън. Проучването, в което са участвали 1 974 души, е от 16-18 август.

Пуснаха видео с Бърни Сандърс полугол и пиян на меден месец в СССР

Пуснаха видео с Бърни Сандърс полугол и пиян на меден месец в СССР

Видеото е от 1988 г.

77-годишният Бърни Сандърс изненада демократите с много силна предизборна кампания през 2016 г. Той изгуби от Хилари Клинтън на първичните избори в Демократическата партия на САЩ.

"Започнахме политическата революция с кампанията през 2016 г. и сега е време да придвижим революцията напред", каза независимият сенатор в интервю за Vermont Public Radio.

Но тази предизборна кампания несъмнено ще е много различна от тази през 2016 г. Сандърс влиза като основен кандидат с бившия вицепрезидент Джо Байдън, който все още не е обявил официално, че ще участва на изборите.

Бърни Сандърс разкритикува остро Тръмп за атаките му срещу Германия и Меркел

Бърни Сандърс разкритикува остро Тръмп за атаките му срещу Германия и Меркел

Мнозина се чувствали неудобно от критиките на Тръмп

В годините след загубата на Клинтън Сандърс остана национален лидер на Демократическата партия, макар че все още отказва да се присъедини.

Сандърс подчерта, че причината да се кандидатира е свързана с това, че Демократическата партия е станала по-лява.