Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън е с по-добро психично здраве от държавния глава Доналд Тръмп, показва социологическо проучване на Фокс нюз.

Американският лидер често атакува Байдън, че психически не е готов за поста президент на САЩ. Но сондажът показва друго. 51% от анкетираните "мислят, че Джо Байдън има психичното здраве да служи ефективно като президент" спрямо 47%, които смятат същото за Тръмп. 51% от вероятните гласоподаватели заявяват, че Тръмп няма необходимото психично здраве, за да бъде президент. 45% казват същото и за Байдън.

Майкъл Блумбърг подпомага Байдън със $100 млн. във Флорида

Майкъл Блумбърг подпомага Байдън със $100 млн. във Флорида

Мислех, че Малкия Майк приключи с политиките на демократите

Иначе преди изборите на 3 ноември проучването на Фокс нюз показва, че Байдън води с 5% на Тръмп (51 на сто срещу 46%). Американският президент води на бившия вицепрезидент само в сферата на икономиката, с 5%. Байдън е фаворит по отношение на расовото неравенство (+12%), коронавируса (+8), здравеопазването (+8), номинациите за Върховен съд (+7), имиграцията (+7), полиция и правосъдие (+7) и поддържане на реда (+2).

Байдън и Пенс почетоха жертвите на 9/11 в Ню Йорк, а Тръмп - в Пенсилвания

Байдън и Пенс почетоха жертвите на 9/11 в Ню Йорк, а Тръмп - в Пенсилвания

Няма да говоря за нищо друго освен за 9/11

Демократът също изпреварва Тръмп на въпроса дали има състрадание да управлява ефективно като президент. 62% казват, че Байдън минава теста, докато 54% смятат, че президентът на САЩ се проваля. Бившият вицепрезидент води и на въпроса кой може да обедини страната по-добре (+13), но 51% от анкетираните и вероятните избиратели предполагат, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран.

Проучването е проведено на 7-10 септември и в него са участвали 1191 респонденти.

Джо Байдън води с 12 процента на Тръмп сред вероятните избиратели

Джо Байдън води с 12 процента на Тръмп сред вероятните избиратели

Броят на податливите на убеждаване избиратели е намалял в сравнение с преди четири години