Новоизбраният американски президент Джо Байдън обмисля да назначи бившия представител на САЩ в ООН Саманта Пауър за ръководител на Американската агенция за международно развитие, съобщи Axios в края на неделя, позовавайки се на свои източници.

Според доклада бившият съветник по външна политика и човешки права на Барак Обама ще бъде съсредоточен върху присъединяването към Световната здравна организация - от която президентът Тръмп оттегли страната през юли 2020 г. - и управлението на борбата на САЩ срещу коронавируса.

Пауър критикува остро реакцията на администрацията на Тръмп на пандемията, която тя нарече "по-лоша от тази на която и да е друга нация".

Байдън официално представи кандидатурата на Лойд Остин за министър на отбраната

Байдън официално представи кандидатурата на Лойд Остин за министър на отбраната

Той призова Конгреса да го утвърди по-скоро...

През 2011 г. Пауър и тогавашният вицепрезидент Байдън се разминаха като позиции за забрана на полети над Либия. Пауър и бившият президент Барак Обама подкрепиха идеята, докато Байдън се противопостави.

Байдън за преход официално потвърди няколко кандидатури за ключовите позиции в предполагаемата му администрация. Сред най-обсъжданите е генералът от резерва Лойд Остин, който Байдън е избрал за министър на отбраната.

Изборът на Байдън досега са предимно служители, с които е работил, докато е бил вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

Джо Байдън номинира главния прокурор на Калифорния за здравен министър

Джо Байдън номинира главния прокурор на Калифорния за здравен министър

Ако бъде потвърден от Сената, Бесера ще се превърне в първия латиноамериканец

Той също така обеща, че неговата администрация ще бъде най-разнообразна в историята на САЩ, което означава, че тя ще се състои предимно от жени и цветнокожи хора.