"Сигурен съм, че ще поговорим по някое време". Така отговори президентът на САЩ Джо Байдън във връзка с призива на руския лидер Владимир Путин от вчера да проведат публични дискусии днес или в понеделник.

На 17 март в интервю за ABC News американският лидер Джо Байдън заяви, че Владимир Путин е "убиец". Путин отговори с пожелания за здраве на президента на САЩ. Руският президент предложи публични дискусии с Байдън.

На въпрос дали ще наложат нови санкции на Русия, Байдън отговори, че ще стане в подходящия момент.

Президентът на САЩ също коментира, че е "горд" от държавния си секретар Антъни Блинкън след първата среща на високо равнище с китайски представители. Китай и САЩ влязоха в словесен сблъсък публично по време на срещата.

"Много се гордея с държавния секретар", каза Байдън пред журналисти преди да отпътува за Джорджия. По време на предизборната кампания Доналд Тръмп многократно атакува Байдън, че е "мекушав" към Китай.

По отношение на имунизацията, държавният глава изрази надежда да поддържат темпо от по 2,5 милиона ваксини на ден.

От Белия дом коментираха, че САЩ и Китай са провели открит разговор и че Вашингтон осъзнава, че отношенията ще са конкурентни. По отношение на Русия, Белият дом заяви, че Байдън ще се срещне с Путин, когато му дойде времето.