Беларус затваря границите си с Литва и Полша и укрепва границата с Украйна, обяви президентът Александър Лукашенко, цитиран от РИА Новости.

В по-ранни информации беше съобщено, че Минск също ще затвори границата си и с Украйна, но по-късно това беше коригирано.

"Не знаем какво ще хвърлят по нас след това. Разбираме, че в арсенала им са останали няколко трика преди война. През последните дни бях принуден, заедно с руския президент и министър на отбраната, да изградим общата отбрана", каза Лукашенко.

Полша обяви, че ще поиска от ЕС да открие фонд от най-малко 1 милиард евро за Беларус.

Русия изпрати в Беларус 300 щурмоваци и военния си министър

Русия изпрати в Беларус 300 щурмоваци и военния си министър

Участват в ученията "Славянско братство 2020"...

По-рано днес беларуският опозиционен лидер Светлана Тихановска съобщи, че събират списък с имената на служители на силовите структури, които са отговорни за нанасяне на побой и извършване на произволни арести.

Съседна Литва наруши международното право, когато призна беларуския опозиционен политик Светлана Тихановска за лидер на Беларус на 10 септември. Това се казваше в позиция на горната камара на беларуския парламент.

Светлана Тихановска потърси убежище в Литва след спорните президентски избори в началото на август.

Европейският парламент пък поиска да бъдат наложени санцкии на беларуския президент Александър Лукашенко.

На 9 август Лукашенко спечели шести мандат. Спорните избори предизвикаха най-големите антиправителствени демонстрации в 26-годишното управление на Лукашенко.