Белият дом обяви, че повече няма да отговаря на въпроси за продължаващото разследване на предполагаеми връзки на президента Доналд Тръмп с Русия, пише "Гардиън".

Джеймс Коми, уволненията от Тръмп директор на ФБР, ще свидетелства в комисия към Конгреса най-рано през следващата седмица.

Запитан за доказателствата на Коми и дали президентът се опитва да възпрепятства разследването, говорителят на Белия дом Шон Спайсър отговори: "Ние сме съсредоточени върху дневния ред на президента и всички въпроси по тези теми ще бъдат отправяни към Марк Касовиц".

Касовиц е дългогодишен адвокат на Тръмп, който го представлява по редица въпроси, свързани с имотни споразумения, бракоразводни дела и други.

Коми планира да потвърди пред Комисията по разузнаване към Сената твърдения, че Тръмп го е притискал да прекрати разследването срещу бившия съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин за връзки с Русия, според СиЕнЕн.

Телевизията допълва, че Коми е обсъдил предстоящото изслушване със специалния прокурор Робърт Мълър, който води разследването във връзка с контактите на Тръмп с Русия.

На много от брифингите на Спайсър доминира сагата за Русия.

Говорителят коментира и използваната от Тръмп в "Туитър" неясна дума "covfefe", която заля социалната мрежа.

"Мисля, че президентът и малка група от хора знаят какво точно има предвид", отговори Спайсър и премина на следващия въпрос, докато в стаята имаше подвиквания и саркастични коментари.

Подигравки в интернет след опит на Тръмп да измисли нова дума

Подигравки в интернет след опит на Тръмп да измисли нова дума

"Въпреки постоянните негативни прес covfefe