Бурните и драматични сцени в британския парламент доминират на главните страници на вестниците. Премиерът Борис Джонсън говори в Камарата на общините след решението си да разпусне законодателния орган, което беше отхвърлено от Върховния съд като незаконно, пише "Гардиън".

"Мирър" излезе със заглавие "Безсрамен човек", като отбелязва, че Джонсън е достигнал "ново дъно", след като е споменал името на убитата депутатка Джо Кокс при дебат, че Великобритания трябва да напусне ЕС. Вестникът допълва, че "премиерът отказа да се извини за лъжите си".

Джонсън: Брекзит на 31 октомври, въпреки парламента

Джонсън: Брекзит на 31 октомври, въпреки парламента

Премиерът уважава съда, въпреки че не приема решението му

"Гардиън" също отбелязва, че депутатите са останали изумени, след като премиерът използва паметта на Джо Кокс, за да защити политиката си за Брекзит.

"Дейли мейл" пък цитира проучване, което е установило, че 64% от британците, които са гласували за лейбъристите на последните избори, искат предсрочен вот. "Проучванията: Сега ни дават избори", излиза вестникът със заглавие.

"Дейли експрес" акцентира върху "бесния Борис" и "бурния ден в Уестминистър".

Борис Джонсън се примирява с решението на съда

Борис Джонсън се примирява с решението на съда

Решението на Върховния съд на Великобритания прави по-трудно сключването на споразумение за Брекзит

"Таймс" пише: "Камарата на общините удари точка на кипене".

За втори пореден ден "Дейли телеграф" цитира Борис Джонсън, който призова парламентa да стои настрана или да изпълни задълженията си.

"Ай" излиза със същото заглавие като на "Таймс": "Камарата на общините удари точка на кипене".

„Кой управлява Великобритания” – вестниците разделени след съдебното решение

„Кой управлява Великобритания” – вестниците разделени след съдебното решение

Консервативните вестници изразяват възмущението си от решението на съда, докато други подчертават хаоса в правителството

"Файненшъл таймс" пише: "Непокорният Джонсън положи основата за народа или парламентарни избори".

"Ню стейтсмън" излиза с поразителна корица, на която има карикатура на Джонсън с нос като на Пинокио и заглавие: "Големият позор".