Москва "почти сигурно" е решила да премести своите подводници от клас KILO от пристанище в Крим до друго в Краснодарския край в Южна Русия. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

"Това е много вероятно поради неотдавнашната промяна в нивото на местната заплаха за сигурността предвид увеличения капацитет на украинските сили за нанасяне на удари на далечни разстояния", отбелязват от британското ведомство.

В доклада се допълва, че през последните два месеца са се засилили атаките срещу щаба на военноморските сили и основното летище на неговата военноморска авиация.

От британското ведомство подчертават, че сигурността на руската база е засегната поради "продължаващата агресия срещу Украйна".

Вчера британското разузнаване съобщи и че Русия вероятно е загубила най-малко четири изтребителя в Украйна през последните десет дни заради поемането на по-голям риск от руските ВВС за осигуряване на непосредствена въздушна подкрепа на руските сухопътни сили, които са под натиск от украинското контранастъпление.

ISW: Русия не може да спре настъплението на Украйна

ISW: Русия не може да спре настъплението на Украйна

Военните действия продължават