Британските избиратели искат силен лидер, който е готов да промени правилата и да прокара мащабна реформа след продължаващата вече три години криза около Брекзит, която тласна доверието към политическата система до 15-годишно дъно, информира "Ройтерс".

Референдумът от 2016 г. разкри, че Великобритания е далеч по-разединена и че не е толкова свързано с членството в ЕС. В страната се провеждат дебати по различни теми: отцепване на територии, имиграцията, капитализмът, империята и други.

Тори свалят Мей от власт до седмици, ако тласне Брекзит към участие на евровота

Тори свалят Мей от власт до седмици, ако тласне Брекзит към участие на евровота

Има опасения, че мнозина тори могат да бойкотират изборите за Европейски парламент

Повече от седмица измина от първоначалния план Великобритания да напусне ЕС на 29 март и все още нищо не е разрешено. Остава неясно как, кога и дали изобщо ще има Брекзит.

Изследване на Hansard Society е установило, че 54% от британците искат силен лидер, който е готов да разбие правилата, докато 72% казват, че са необходими големи промени в системата.

Доверието към системата е на най-ниското си ниво, откакто се провежда това изследване през последните 15 г. Дори по-ниско и от скандала през 2009 г., когато се разбра за финансови злоупотреби от британски депутати.

Тереза Мей с ултиматум за Брекзит

Тереза Мей с ултиматум за Брекзит

Или напускаме или оставаме в ЕС, заяви британският премиер

Едва ¼ от анкетираните имат доверие на депутатите по въпроса за Брекзит.

Проучването на Ipsos MORI е проведено от 30 ноември до 12 декември 2018 г.

Франция, Испания и Белгия са готови Брекзит без сделка

Франция, Испания и Белгия са готови Брекзит без сделка

Тереза Мей иска удължаване до 30 юни