Десетки са убити при ожесточени боеве между бунтовнически групи и правителствените сили в сирийския град Алепо. Това съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от БиБиСи.

От центъра отбелязват, че бунтовниците са напреднали към контролирани от правителството западни квартали през нощта, но тази сутрин са били отблъснати.

Най-интензивните боеве в Алепо през последните повече от 12 месеца, допълва активистката група.

Днес Русия обяви, че „Фронтът ал Нусра”, който действа в съюз с бунтовници, е нарушил плана за временно примирие в района.

Според руския военен говорител Игор Конашенков „режимът на тишина” в Алепо е бил прекъснат от артилерийски и ракетен обстрел по контролирани от Дамаск територии от страна на свързаната с „Ал Кайда” групировка.

Над 60 души са убити от двете страни, включително цивилни.

През последните две седмици при боевете за Алепо са убити повече от 300 души.

Неправителствени организации алармират, че градът е на ръба на хуманитарна катастрофа. Големи райони от града са унищожени. Много цивилни са без вода и електричество.

По-късно днес Съветът за сигурност на ООН ще обсъди насилието в Алепо.

В същото време активисти информират, че правителствени бойни самолети са провели повече от 20 бомбардировки до Дамаск, след като примирието около столицата изтече през уикенда.