Президентът на Турция Реджеп Ердоган отрече твърденията, че страната му е изпратила сирийски бойци в подкрепа на армията на Азербайджан в Нагорни Карабах, информира АФП.

Байдън загрижен за Карабах, обвини Тръмп в пасивност

Байдън загрижен за Карабах, обвини Тръмп в пасивност

Вместо да остави дипломацията на Москва, администрацията трябваше да се ангажира повече

"Към тези, които ни казват "вие изпратихте муджахидините от Сирия". Ние нямаме такъв дневен ред. Te (муджахидините) си имат работа за вършене в собствените си земи, те няма да отидат там", каза Ердоган в реч, предавана по телевизията.

По-рано този месец френският президент Еманюел Макрон обвини Анкара, че изпраща сирийски джихадисти в региона, обвинявайки Турция в пресичане на "червена линия".

Сирийски наемник, изпратен да се бие за азерските сили в конфликта с арменските сепаратисти в Нагорни Карабах, подробно разказа за външната намеса в конфликта.

Пашинян: От Турция зависи краят на боевете в Нагорни Карабах

Пашинян: От Турция зависи краят на боевете в Нагорни Карабах

Армения вижда зад действията на Азербайджан подкрепа от Турция

Армения и Азербайджан от десетилетия не могат да постигнат мирно споразумение за Нагорни Карабах. Войната през 90-те г. на миналия век отне живота на около 30 000 души. В края на септември двете държави възобновиха конфликта в спорния регион. Повече от 550 души са загинали до момента.

През последните дни Ереван и Баку взаимно се обвиняват, че са предприели нови нападения след сключеното през уикенда хуманитарно примирие.