Полицията в Белгия затегна контрола на трафика около Брюксел в опит да попречи на протестиращи, насочили се с различни превозни средства към столицата на страната, съобщава "Асошиейтед прес".

Протестната проява е срещу COVID ограниченията.

Снимка 563532

Източник: EPA/БГНЕС

По време на пиковия час тази сутрин полицията затвори някои пътни платна на магисрали и на места наложи ограничения на скоростта. Бяха взети и редица предпазни мерки около централата на Европейския съюз.

Снимка 563531

Източник: EPA/БГНЕС

И Брюксел забрани европейския "конвой на свободата"

И Брюксел забрани европейския "конвой на свободата"

Белгийската столица последва примера на Париж

Опасенията на органите на реда бяха, че демонстрацията може да достигне до мащабите на протестите на превозвачите в Канада, т.нар. "конвой на свободата". В Брюксел обаче нямаше признаци за толкова силна подкрепа.

Очакваха се и много камиони от Франция, където в събота полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу протестиращи на булевард "Шанз Елизе".

Снимка 563530

Източник: EPA/БГНЕС

В събота протести срещу мерките, наложени заради коронавируса, имаше и в нидерландската столица Хага. В града пристигнаха десетки превозни средства, сред които имаше трактор и автомобил, който превозваше каравана. Протестиращите успяха да блокират входа към историческия парламентарен комплекс.