Ейре ще наложи блокади в опит да спре разпространението на коронавируса, заяви премиерът Лео Варадкар в петък, цитиран от АФП.

Всеки трябва да остане вкъщи при всякакви обстоятелства, каза той за новите мерки, които ще влязат в сила в полунощ в събота и ще продължат до 12 април.

Първи трима починали в Белгия и по един в Ирландия и Швеция от коронавируса

Първи трима починали в Белгия и по един в Ирландия и Швеция от коронавируса

Министерството на здравеопазването на Белгия обяви, че днес още двама души са починали от Covid-19

Ще бъдат направени изключения за работещите на "първа линия", излизания по медицински причини и до магазини за хранителни стоки. Пътуването по жизненоважни семейни причини, за земеделие и упражнения в рамките на два километраот домовете също ще бъде разрешено.

Всички публични или частни събирания на произволен брой хора извън едно домакинство са забранени.

"Това са радикални действия, насочени към спасяване на живота на колкото се може повече хора", каза Варадкар на пресконференция. Моля за известно време да се откажем от личните си свободи в името по-голямата кауза."

22 са смъртните случаи и 2121 потвърдени случая на вируса в Ейре, според данни на здравните власти, публикувани по-рано в петък.

Коронавирус: Ирландия затваря училища и обществени заведения след смъртта на жена

Коронавирус: Ирландия затваря училища и обществени заведения след смъртта на жена

Отменя закрити събирания на над 100 души и хората да работят дистанционно

По-рано този месец ирландското правителство разпореди училищата, университетите и кръчмите да се затворят в цялата страна.