Facebook спира около 200 приложения по съмнения за злоупотреба с информация на потребителите, споделена на или чрез платформата, съобщава "Уол Стрийт Джърнал".

Приложенията са част от хилядите, които Facebook проучва в свое вътрешно разследване. Компанията започна разследването, след като съобщи, че Cambridge Analytica е получила потребителски данни от Facebook и ги е запазила в продължение на години.

Близо 5 часа американски сенатори опитват да разберат как функционира Фейсбук

Близо 5 часа американски сенатори опитват да разберат как функционира Фейсбук

Не стана ясно как точно Фейсбук използва данните, които събира

Facebook обяви през 2014 г., че ще промени политиката си, което значително ще намали достъпа до данните, които приложенията могат да получат. Промените влязоха в сила през 2015 г. Марк Зукърбърг обяви през март, че разследването би помогнало да се идентифицират и възпират лошите играчи.

"Трябва да се положат още много усилия, за да се намерят всички приложения, които вероятно са злоупотребили с данните на хората във Facebook - и това ще отнеме време. Ние инвестираме сериозно, за да се уверим, че това разследване е колкото е възможно по-пълно и навременно. Ще ви информираме за нашия напредък", пише вицепрезидентът по продуктови партньорства на Facebook Айм Арчибонг. 

"Кеймбридж Аналитика" обяви фалит

"Кеймбридж Аналитика" обяви фалит

Това става в разгара на скандала с "Фейсбук"