Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му Джо Байдън с последен шанс за привличане на избиратели в щати, които се очакват да решат победителя на президентските избори във вторник. Финалният спринт е на фона на рекордно висока избирателна активност на ранното гласуване и предпазливост от страна на фирмите заради опасения от безредици в деня на вота, информира "Ройтерс".

Преди Тръмп да спечели за първи път

Преди Тръмп да спечели за първи път

Сула разсъждава дали има някакво правило, нещо отвъд анализите и диаграмите, отвъд аргументите и свидетелствата, което да кара българите да изберат Тръмп или Байдън (при все че никой не очаква от тях такъв избор)

Демократът води на национално ниво на повечето социологически проучвания. Тръмп ще се опита да избегне съдбата на Джордж Буш през 1992 г., когато изгуби битката за преизбиране.

Надпреварата в ключовите щати все още дава шанс на Тръмп да събере необходимите 270 гласа в Избирателната колегия, за да спечели изборите.

Тръмп има 10% шанс да спечели президентските избори

Тръмп има 10% шанс да спечели президентските избори

Тръмп потенциално може да се възползва от Избирателната колегия

74-годишният лидер ще проведе пет митинга в Северна Каролина, Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган. Той спечели тези щати срещу Хилари Клинтън през 2016 г., но социологическите проучвания показват, че Байдън е с големи шансове да ги извоюва.

77-годишният Байдън ще се фокусира върху Пенсилвания и Охайо.

Байдън води на Тръмп с 8% ден преди вота

Байдън води на Тръмп с 8% ден преди вота

Байдън има преднина в Колорадо, Флорида, Мичиган, Минесота, Пенсилвания и Уисконсин

Рекордни 95 милиона американци са участвали на ранното гласуване, според U.S. Elections Project на Университета на Флорида. Това означава 69% от всички гласували на изборите през 2016 г. и представлява 40% от всички американци, които имат право на глас. Гласуването се провежда под сянката на пандемията от коронавирус.

По време на безпрецедентното гласуване са пуснати 60 милиони бюлетини по пощата. Може да отнеме дни или седмици за преброяването им в някои щати, което означава, че има вероятност победителят да не бъде обявен няколко часа след затваряне на избирателните секции във вторник вечерта, както е по традиция.

Нито един избирателен район във Великобритания не подкрепя Тръмп

Нито един избирателен район във Великобритания не подкрепя Тръмп

Кандидатът на демократите ще спечели във всеки британски избирателен район

Тръмп ще завърши кампанията си в Мичиган, на същото място, където завърши кампанията през 2016 г.

Байдън и Камала Харис ще прекарат по-голямата част от днешния ден в Пенсилвания, който e решаващ за победа на демократите. Бившият вицепрезидент също ще посети Охайо, който бе спечелен от Тръмп преди четири години, но проучванията сега показват, че и двамата кандидати имат шанс за победа.

ФБР разследва поддръжници на Тръмп, притиснали автобус от кампанията на Байдън в Тексас

ФБР разследва поддръжници на Тръмп, притиснали автобус от кампанията на Байдън в Тексас

Germany enters month-long shutdown in bid to bring down virus numbers

Бившият президент на САЩ Барак Обама ще участва на митинг в Атланта, а кампанията в полза на Байдън ще завърши в Маями.

Американският лидер отново подложи на съмнение честността на президентския вот. Той не смята, че е честно да се чака резултатът дълго време след изборния ден. Щати като Пенсилвания и Уисконсин няма да започнат преброяването на пуснатите по пощата бюлетини до изборния ден.

Тръмп заплаши да уволни Фаучи след изборите

Тръмп заплаши да уволни Фаучи след изборите

Американският лидер заяви, че той е свестен човек, но прави голяма греша