Двама души са арестувани в Париж, след като в самия център на френската столица, близо до катедралата "Нотр Дам" е бил открит автомобил, пълен с газови цилиндри. Колата е била намерена рано в неделя сутринта на улица край катедралата.

Багажникът на „Пежо 607“, без регистрационен номер, е имало пет газови цилиндри, а единият от тях е бил празен. Още един такъв цилиндър е открит в купето на автомобила. Не е намерено взривно устройство.

Сигнал в полицията е подал служител на заведение, който забелязал паркирания в близос подозрителен автомобил, пише Интерфакс.

Единият от арестуваните е собственикът на автомобила, който е бил следен от разузнавателните служби по подозрения за ислямизация. Другият арестуван е негов приятел от близкото обкръжение. Той също е известен на полицията.

Франция е в извънредно положение след поредицата терористични атаки в страната, започнали през януари миналата година. При последното нападение с камион в Ница 85 души загинаха, докато участваха в празненствата за националния празник на Франция.

Френските медии напомнят, че през май месец ръководителят на вътрешната сигурност предупреди, че „Ислямска държава“ ще се насочи към организиране на нападения със заредени с взривове автомобили.