Президентът на САЩ Джо Байдън обиди кореспондентът на "Фокс Нюз" по време на пресконференция в Белия дом, съобщава Си Ен Би Ес.

Държавният глава нарече Питър Доуси "кучи син", след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната.

Гафът е станал, тъй като Байдън не е знаел, че микрофонът му е включен.

Преди срещата на президента с неговите икономически съветници журналистите го попитаха за ситуацията около Украйна. Байдън обаче се възпротиви защо го питат за Русия и Украйна вместо за намаляването на цените в страната - тема, която трябваше да бъде обсъдена на предстоящата среща.

Тогава репортерът на "Фокс Нюз" попита президентът дали смята, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година.

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. "Това е по-ценно. Още инфлация. Ама че глупав кучи син", промърмори със сарказъм Байдън, без да знае, че микрофонът му работи.

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента.

Инфлацията в САЩ е болезнено висока, но може да настъпи известно облекчение

Инфлацията в САЩ е болезнено висока, но може да настъпи известно облекчение

Цените паднаха на световните пазари за суров петрол и природен газ, което доведе до по-ниски цени за отопление на дома

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да се оправдае, че забележката му не била "нещо лично" и го е насърчил да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от популярния сред консерваторите канал "Фокс Нюз". Журналистът често задава на президента неудобни въпроси.

Миналата година инфлацията в САЩ достигна рекордни нива от близо 40 години насам.

Инфлацията в САЩ скочи до 31-годишен връх

Инфлацията в САЩ скочи до 31-годишен връх

Федералният резерв твърди, че е временна, но много икономисти са скептични