След като планира да предложи предимства за достъп на тези, които са ваксинирани срещу COVID-19, гръцкото правителство ще позволи на неваксинирани, да се смесват с тях в магазините за търговия на дребно и търговските обекти, съобщава "Катимерини". 

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас обясни, че здравните мерки няма да доведе до разпространението на коронавирус в магазините.

Мицотакис призова учители и професори да се ваксинират до септември

Мицотакис призова учители и професори да се ваксинират до септември

Гърция иска тестване 2 пъти седмично на неваксинирани работещи в туризма, информацията отива в Министерство на труда

"По отношение на търговията на дребно, дори и при по-ниски нива на ваксинация, използването на здравни протоколи и маски предотврати разпространението на вируса. Следователно в момента няма дискусия за търговията на дребно, а главно за пътуванията и развлеченията", каза той пред телевизия SKAI.

Това означава, че неваксинираните ще бъдат ограничени от закрити места като кина и ресторанти, тъй като вирусът се разпространява отново и по-бързо с появата на заразния вариант Делта

В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща

В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща

99% от заразените в болници или реанимации са без ваксина - "пандемия на неваксинираните"

"Очевидно ще имаме по-голяма лекота на движение за ваксинираните, отколкото за неваксинираните, които може да се налага все повече да остават навън, докато се отправяме към есента", добави Петсас .

Правителството заяви, че обмисля повече ползи за ваксинираните като стимул за тези, които отказват да бъдат ваксинирани, тъй като по-малко от половината от населението на страната от 10,7 милиона е напълно защитено, далеч по-малко от 70%, необходими за по-ефективно отблъскване на пандемията.

Гърция е регистрирала 1553 нови коронавирусни инфекции през последните 24 часа, като 8 са идентифицирани на входни точки в страната, съобщи Националната организация за обществено здраве (EODY).

Гръцкият парламент прие задължителната ваксинация за медици и социални служители

Гръцкият парламент прие задължителната ваксинация за медици и социални служители

Може да бъдат добавени и други групи…