Министерството на културата в Гърция нареди археологическите паметници в страната да бъдат затваряни в най-горещите часове от денонощието.

В часовете, когато температурите в южната ни съседка преминават 39-40 градуса, археологическите паметници и обекти ще бъдат затваряни за посетители, въпреки че туристите не пропускат да посетят културните забележителности и в най-високите температури.

Наредбата не включва музеите и обектите, които са климатизирани и се намират в закрити помещения, съобщи БНР. Забраната ще важи от 13 до 17 часа.

Гърция обхваната от огромни пожари

Гърция обхваната от огромни пожари

Засега не се съобщава за жертви

Туристическите агенции и хотелите в страната вече са предупредени за забраната.

Заради високите температури в Гърция и възникналите пожари местните власти абсолютно са забранили и паленето на огън в горите. Глобата а това възлиза на няколко хиляди евро.

Припомняме, вече трети ден силен горски пожар обхваща остров Закинтос. Димът от бедствието достигна и населените райони. Заради огнената стихия и променливия вятър на острова е затворена част от пътната мрежа. От пожарната в Гърция успокояват, че няма опасност за жителите на острова и туристите.