Губернаторът на щата Мичиган Гретхен Уитмър в неделя заяви, че предполагаемият заговор за отвличане срещу нея показва сериозни заплахи от вътрешен тероризъм и нарастване на опасенията относно сплашване на избирателите преди изборния ден.

По време на интервю за CBS в неделя, проведено три дни, след като 13 мъже бяха обвинени за заговор за отвличането ѝ, тя беше попитана дали знае дали тази заплаха за сигурността да е приключила и дали тя се чувства в безопасност.

Уитмър заяви, че винаги се е чувствала в безопасност под закрилата на щатската полиция на Мичиган.

ФБР обвини 13 души за планирано отвличане на губернатора на Мичиган
Обновена

ФБР обвини 13 души за планирано отвличане на губернатора на Мичиган

Губернатор Уитмър обвини Тръмп

По-късно в интервюто Уитмър беше попитана като демократ как може да работи с републиканците срещу дълбоките разделения на населението в нейния щат, като се има предвид как наскоро Върховният съд се опита да ограничи правомощията ѝ като губернатор.

Тя отговори, че е важно на тези избори да се намери общ език" и че "от двете страни на пътеката има свестни хора, но имаме нужда от лидер, който може да ги събере".

Уитмър каза, че щатът е готов да гарантира, че тези избори протичат гладко.

Последните ѝ изявление идват дни след като Тръмп написа в Туитър, че губернаторът на Мичиган е свършил ужасна работа с извънредните си ограничения на фона на пандемията COVID-19.

"Групите за омраза чуха думите на президента не като изобличение, а като митинг, като призив за действие", каза Уитмър.