Върховният лидер на Иран аятоллах Али Хаменеи призова в неделя за засилено сътрудничество между страните в региона за справяне с проблемите, за които страната му обвини Съединените щати, се казва в официалния му уебсайт, предаде "Ройтерс".

"Ситуацията в региона е неприемлива заради Съединените щати и неговите приятели и единственият начин да се справим с това е да разчитаме на междурегионално сътрудничество", написа Хаменей пред гостуващия владетел на Катар, Емир Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, съобщава уебсайтът.

Позовавайки се на преговорите си в Техеран, емирът на Катар добави, че въз основа на разговорите, в рамките на три месеца в Иран ще се проведе обща комисия за двете страни и се надява икономическите връзки също да се разширят до същото ниво като политическите отношения.

Британският посланик в Иран отрича да е участвал в протест срещу властите

Британският посланик в Иран отрича да е участвал в протест срещу властите

Той добави, че иранските власти са го задържали за половин час

Припомняме, че протести избухнаха в Техеран срещу действията на правителството по случая със сваления украински самолет преди няколко дни.

По-рано днес Иран призна, че по погрешка е свалил самолета, тъй като си е помислил, че САЩ водят пълномащабна война срещу Ислямската република. Техеран е помислил самолета за крилата ракета.

В продължение на няколко дни Иран отричаше, че самолетът е свален. Техеран твърдеше, че инцидентът е в резултат на техническа неизправност.

Иран се извини на Украйна и Канада, обеща присъди и компенсация

Иран се извини на Украйна и Канада, обеща присъди и компенсация

Рохани разговаря със Зеленски и Трюдо

Протестиращите поискаха аятолах Али Хаменеи да се оттегли, информира "Ройтерс".

Всичко 176 пътници на самолета загинаха при катастрофата край Техеран