31 октомври не е краен срок за Брекзит. В това е убеден британският външен министър и фаворит за следващ премиер и лидер на консерваторите Джереми Хънт. 

Той направи изявлението пред CNN. 

Според него, този срок може по-скоро да доведе до нови избори и лейбъристите да дойдат на власт. Тогава, припомни той, Брекзит няма и да има. 

Припомняме, че въпреки победата на Борис Джонсън в гласуванията в партията досега, през последните дни Хънт набра скорост. 

За това "помогна" и скандалът, в който бе намесено името на Джонсън. След шумен скандал между него и приятелката му, с която живеят заедно, полиция посетила дома им заради подаден сигнал от съседи. 

Хънт вече изпреварва Джонсън за лидерския пост на консерваторите

Хънт вече изпреварва Джонсън за лидерския пост на консерваторите

След шумния скандал на Джонсън с приятелката му…

Джонсън отказа да коментира личния си живот на събития, свързани с изборите за лидер, като заяви, че за избирателите неговата политическа програма е много по-важна.  

Хънт го атакува не само заради мълчанието му, но и заради отказа да се появява на дебати. 

От това кой от двамата ще оглави партията зависи в голяма степен съдбата на Брекзит.

Джонсън призова Хънт да определи краен срок,  след който Кралството да напусне ЕС. Самият Джонсън залага на 31 октомври. 

Двамата са готови да издейстат промени в сделката, която Тереза Мей постигна с Брюксел,  но така и намери достатъчно подкрепа сред съпартийците ѝ.

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Има един глупак, но той не е Борис Джонсън

Ако Борис Джонсън още не ви е обидил, това е само защото не ви познава. БоДжо е лютата чушка на британския политически елит, може да играе ролята на клоун, но не е шут сам по себе си. И го доказва, констатира Мартин Табаков