Има все по-голяма вероятност излизането на Великобритания от ЕС да се отложи. Това пише лондонският вестник "Ивнинг стандарт", който се позовава на министри от кабинета на премиера Тереза Мей.

По график Обединеното кралство трябва да напусне Общността на 29 март 2019 г.

Абе подкрепи Мей, светът не иска Брекзит без сделка

Абе подкрепи Мей, светът не иска Брекзит без сделка

Японски компании предупредиха, че Брекзит без сделка може да е катастрофа

Като причина за възможно удължаване изпълнението на Член 50 от Лисабонския договор, министрите посочват големия брой законопроекти, които трябва да бъдат одобрени от британския парламент преди Брекзит, включително и проектозакон за имиграцията.

"Законодателният график сега е много, много препълнен", каза високопоставен министър. Той добави, че трудно може да се прокара законодателството до 29 март, ако споразумението бъде отхвърлено на гласуването във вторник и след това се потърси друго решение.

По-рано днес външният министър на Обединеното кралство Джереми Хънт заяви, че може и да няма Брекзит.

Сделката на Тереза Мей с ЕС за Брекзит била заплаха за националната сигурност

Сделката на Тереза Мей с ЕС за Брекзит била заплаха за националната сигурност

Това предупредиха бивши висши служители в областта на сигурността

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел заяви, че споразумението с Лондон няма да служи като основа при преговори с други членки. Тя отбеляза, че подготовката за сценарий Брекзит без сделка е в ход.

В същото време председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Общността е готова да предложи разяснения по отношение на споразумението с Обединеното кралство, но изключва предоговаряне, особено частта, която се отнася за защитния механизъм за Ирландия. Юнкер добави, че е необходима пълна мобилизация, за да се гарантира, че сделката ще бъде одобрена от британския парламент на решаващия вот през следващата седмица.

Той повтори вижданията си, че Брекзит е "трагедия".

Корбин поиска предсрочни избори за излизане от Брекзит безизходицата

Корбин поиска предсрочни избори за излизане от Брекзит безизходицата

Лейбъристите ще гласуват против сделката за Брекзит

Би Би Си съобщава, че Юнкер и председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще изпратят писмо на Мей в понеделник, в което ще предложат гаранции за защитния механизъм за избягване на "твърда" граница между Ирландия и Северна Ирландия.

Мей изгуби ключов вот в парламента за Брекзит
Обновена

Мей изгуби ключов вот в парламента за Брекзит

Премиерът трябва да представи План Б за Брекзит в рамките на три дни