Импийчмънт мениджърите, които трябва да представят случая срещу Доналд Тръмп на процеса в Сената, обвиниха бившия държавен глава в "предателство с исторически размери". Те го обвиняват в подбуждане на размириците в Капитолия на 6 януари, информират АФП и "Гардиън".

Мениджърите разкриха аргументите си срещу бившия лидер една седмица преди да започне процесът в Сената.

Според тях Тръмп е нарушил положената клетва с насърчаването на протестиращи да извършат атака по Капитолия по време на съвместната сесия. Целта е била да се попречи на Конгреса да потвърди победата на Джо Байдън на президентските избори.

"Той ни покани": Метежниците от Капитолия обвиняват Тръмп с нова защита пред съда

"Той ни покани": Метежниците от Капитолия обвиняват Тръмп с нова защита пред съда

Щурмът на Капитолия е "събитие, вдъхновено от президента на САЩ

Законодателите от Демократическата партия, които ще действат като мениджъри на импийчмънта, са ръководени от конгресмена Джейми Раскин.

Деветимата мениджъри предупреждават, че ако Доналд Тръмп не бъде признат за виновен, бъдещи лидери ще се опитат да задържат властта с всички възможни средства и това означава, че няма граница, която президентът на САЩ да не може да прекрачи.

По думите на демократите американският народ трябва да бъде защитен от президент, който провокира насилие с цел събаряне на американската демокрация.

Те смятат, че отговорността на Тръмп за събитията на 6 януари не подлежи на съмнение.

Републиканската партия се превърнала в "култ към Тръмп"

Републиканската партия се превърнала в "култ към Тръмп"

Десетки републиканци от администрацията на бившия президент на САЩ Джордж У.Буш напускат партията