Израел ще започне да предлага трета бустер доза от ваксината на Pfizer срещу COVID-19 на хора на възраст над 60 години, предаде Fox News, като цитира израелски медии. Това решение все още не беше обявено официално и публикувано на уебсайта на Министерството на здравеопазването, но бе очаквано, след като идва на фона на бързото нарастване на заразените с Делта варианта на вируса. По-късно през деня премиерът Нафтали Бенет официално обяви старта на кампанията. 

Израел също така регистрира 20-дневен пик в броя на нововаксинираните хора, повечето от които са получили втората си доза. Данните идват, след като израелският премиер Нафтали Бенет разкритикува в телевизионно обръщение неваксинираните хора, които са избрали да не се имунизират.

Миналата седмица правителството възстанови ваксинните паспорти за събития с над 100 души в затворени помещения.

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Израел води битка с Делта варианта

Pfizer тази седмица публикува данни, които предполагат, че трета доза от неговата ваксина би увеличила силно защитата срещу делта варианта. Също така предполага, че ефикасността спада до около 84% около шест месеца след получаването на втората доза ваксина.

Бустерите обаче в момента са предмет на дебат по света, особено когато здравните агенции разследват заразяването сред ваксинираните индивиди и възстановяват мерки като задължително носене на маски в опит да спрат разпространението.

Живот с COVID-19: Израел променя стратегията, докато Делта вариантът удря

Живот с COVID-19: Израел променя стратегията, докато Делта вариантът удря

Правителството иска израелците да се научат да живеят с вируса