"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и да вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания." Това заяви българският представител в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев във връзка с информацията, че е бил част от аферата "Азербайджанската перачница".

Цацаров разпореди Калин Митрев да се провери
Обновена

Цацаров разпореди Калин Митрев да се провери

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура и НАП

Припомняме, вчера министърът на финансите Владислав Горанов поиска официално обяснение от Митрев по казуса. Очаква се днес и правителството да излезе със позиция по въпроса.

Горанов иска обяснение от Калин Митрев за "Азербайджанската перачница"

Горанов иска обяснение от Калин Митрев за "Азербайджанската перачница"

Министерството на финансите проверява информацията по медиите

Пред Нова телевизия Митрев обаче отрече обвиненията. По думите му става въпрос за спекулация и умишлена атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова.

Митрев обясни, че наистина е взимал пари, но всичко било регламентирано, декларирано и с платени данъци. По думите му в периода, в който не е бил представител в Съвета на директорите на ЕБВР, той е извършвал консултантска дейност.

Съпругът на Бокова обясни още, че заради опита си е бил търсен като консултант за мащабен хидротехнически инвестиционен проект. "Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно", категорично заяви Митрев.

Прокуратурата няма информация за "Азербайджанската перачница"

Прокуратурата няма информация за "Азербайджанската перачница"

Арнаудова разбрала за случая от медиите

Митрев допълни, че вече е разговарял с финансовия министър. "Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, името на банката и дори на страната", обясни Митрев.

По случая "Азербайджанската перачница" предстои да бъде направена проверка както у нас, така и в Европа.