Екскандидатът  за президент на Венецуела и губернатор на щата Миранда - Енрике Каприлес, обвини властите в страната във фалшифициране на  резултатите от вота за държавен глава, предаде агенция „Новости".

Припомняме, на изборите, които се проведоха на 14 април победи приемникът на Уго Чавес Николас Мадуро, с незначителна преднина.

„Вие (властите) откраднахте сами от себе си тези избори, откраднахте от самите себе си изборния процес и трябва да дадете обяснение пред света." - заяви Каприлес в обръщение към нацията, излъчено по телевизионния канал Globovision.

По думите му, властите използват всичките си ресурси, за да скрият истинското положение на нещата, като използват за това медиите.

„Те не искат народът да узнае истината, не искат светът да я узнае." - подчерта той.

По отношение на нападките от страна на властите към самия него Каприлес демонстрират слабостта на сегашното правителство.

Каприлес постави ултиматум на Националния изборен съвет ,като поиска обещаната проверка на изборните резултати да започне, предаде Би Би Си..Той допълни ,че ако това не се случи до четвъртък, опозицията може да предприеме насрещни мерки.

Преди това съветът се съгласи на частично ръчно преброяване на гласовете, но до момента не предоставя такива данни.

По официални данни, на президентския вот на 14 април Мадуро е спечелил 50.7% от гласовете, а Каприлес - 49.1%.