Държавната медия на КНДР призова САЩ да "се откажат от враждебната си политика" към Пхенян или постигнатите споразумения на срещата на върха в Сингапур преди година може да се превърнат в " чист лист хартия", информира "Ройтерс".

В КНДР се надъхват да разчитат само на себе си

В КНДР се надъхват да разчитат само на себе си

Като погледнем пътя на развитие на нашата икономика, не е имало момент без натиска на империалистите със санкции

Съобщението на осведомителната агенция KCNA, което потвърждава подобно предупреждение от миналата седмица, отразява задънената улица в отношенията между двете държави от февруари 2019 г., когато се провали втората среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Ханой.

Срещата в Ханой се провали заради искане на САЩ КНДР да се откаже от ядрените оръжия, а Пхенян поиска отмяна на санкциите.

Новите ракети на КНДР са от тези, които могат да започнат война

Новите ракети на КНДР са от тези, които могат да започнат война

Тръмп ги омаловажава, защото не са междуконтинентални, но приличат на руските СС-26 "Искандер"

"Арогантната и едностранна политика на САЩ никога няма да проработи за КНДР, която цени суверенитета си", отбелязва KCNA.

Медията допълва, че съвместната декларация от четири точки, подписана от Тръмп и Ким на 12 юни миналата година с обещание да се работи за нови отношения, е "в опасност да се превърне в чист лист хартия, защото САЩ отказват да я изпълнят".

"Сега е време САЩ да прекратят враждебната си политика към КНДР", призова агенцията.

В понеделник южнокорейският президент Мун Дже-ин съобщи, че вярва, че скоро ще бъдат възобновени разговорите с КНДР.

Междувременно съветникът на Белия дом по национална сигурност Джон Болтън заяви, че е "напълно възможно" да се проведе нова среща на върха с КНДР. По думите му Вашингтон е готов. Той отбеляза по време на среща във Вашингтон, че САЩ чакат Ким Чен-ун да реши за следващата среща с Тръмп и че Ким "държи ключа".

Ким Чен-ун хвърлил топ генерал в басейн с пирани

Ким Чен-ун хвърлил топ генерал в басейн с пирани

Техниката е взета от филма "Човек живее само два пъти"

Болтън също подчерта, че няма разногласия с администрацията на Тръмп за външната политика. Според него неразбирателството е предимно заради "стенографи", които разпространяват дезинформация "от Венецуела и други противници".