КНДР ще отмени ежегоден митинг срещу американския империализъм, пише "Гардиън".

Британското издание отбелязва, че това отчасти се дължи на историческото разведряване на отношенията между дългогодишните врагове.

КНДР и Южна Корея обмислят изтегляне на артилерията и връщане на факса

КНДР и Южна Корея обмислят изтегляне на артилерията и връщане на факса

Двете страни са обсъдили изтегляне на 1000 единици артилерия

Събитието, което обикновено бележи начало на месец с мероприятия, с които се отбелязва Корейската война (1950-1953) и вербално се атакуват САЩ, се провежда от дълги години. През миналата година се събраха 100 000 души в столицата Пхенян.

Представители на КНДР не разкриха причината за отмяната на събитието, информира АП. Американската осведомителна агенция първа съобщи за отмененото мероприятие.

САЩ изпитват КНДР с конкретни задачи за определен период

САЩ изпитват КНДР с конкретни задачи за определен период

Това съобщи високопоставен представител на Пентагона

На събитието обикновено има лозунги и пропагандни материали, атакуващи САЩ. Дори се пускат пощенски марки, които показват разгром на Щатите.

През миналата година официален представител коментира, че всички членове на управляващата работническа партия и жителите на Пхенян са подготвени да прочистят американските империалисти от лицето на планетата.

В миналото митингът позволяваше на Северна Корея да предаде политическото си послание на света, което предимно заклеймяваше американската политика в региона.

САЩ удължават санкциите срещу КНДР с още една година

САЩ удължават санкциите срещу КНДР с още една година

Тръмп се позовава на притежаваните от КНДР ядрени оръжия и ракети

Минтаро Оба, бивш дипломат на САЩ, който е експерт по севернокорейска политика, коментира, че отмяната е важен момент. Според него показва, че Северна Корея има достатъчно увереност да се ангажира със САЩ и че иска да създаде по-положителна атмосфера у дома и да изпрати по-конструктивни сигнали в чужбина.