Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен- ун - Ким Йо-чен, предупреди, че ответните мерки срещу Южна Корея може да включват участие на армията, съобщава "Ройтерс".

Напрежението между двете страни нарасна заради избягали от КНДР лица, които изпращали обратно храна и пропагандни материали.

Упражнявайки властта, дадена ми от Върховния лидер, нашата Партия и държавата, дадох инструкции на отдела, натоварен с отношенията с врага, да извърши решително следващото действие, предупреди Ким Йо-чен, която неофициално е сред водещите помощници на брат си.

От думите й обаче не става ясно може да бъде това следващо действие.

Северна Корея спря да вдига телефона на Сеул

Северна Корея спря да вдига телефона на Сеул

Напрежение на полуострова

Преди дни Сеул предприе законови действия срещу лица, изпращащи материали, като ориз и пропагандни материали, през границата или чрез бутилки в морето. Пхенян заяви, че е разгневен от тези действия и през последната седмица прекъсна комуникационните линии със Сеул и заплаши да затвори междукорейския офис за връзка.

Като част от усилията за подобряване на отношенията с КНДР администрацията на президента Мун Дже-ин се опита да разубеди избягалите от Северна Корея да изпращат ориз и пропагандни материали. Активисти се оплакаха от натиск да избягват критики срещу Пхенян.

В свое изявление от министерството на националното обединение на Южна Корея призоваха северната си съседка да спазва постигнатите в миналото споразумения.

КНДР предупреди Южна Корея да спре с листовките или отменя военно споразумение

КНДР предупреди Южна Корея да спре с листовките или отменя военно споразумение

Сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен заплаши с "най-лошите последствия"