6% от населението на Англия, което представлява около 3,4 милиона души, може би се е заразило с коронавирус, сочи изследване на Лондонския имперски колеж, цитирано от "Политико".

В проучването са участвали над 100 000 доброволци, които са тествани за антитела между 20 юни и 13 юли. Живеещите в Лондон е по-вероятно да са заразени - 13% имат антитела - в сравнение с Югозападна Англия, където само 3% са с положителна проба.

2, 5% от италианците с антитела за коронавирус

2, 5% от италианците с антитела за коронавирус

Тестове са направени между 25 май-15 юли на близо 65 000 италианци

Хората на възраст между 18 и 34 г. е по-вероятно да имат антитела (8%), като този процент е най-нисък при тези над 65-годишна възраст (3%). Почти всеки с положителна проба за коронавирус има антитела (96%).

Процентът е много по-висок при чернокожите (17 на сто), азиатците (12%) и други етнически групи (12 на сто) в сравнение с белите (5 на сто).

Домакинствата с повече от 6 души е по-вероятно да се заразят с коронавирус в сравнение с тези, които живеят сами или с един човек. Този процент е по-висок в бедните райони в сравнение с по-богатите.

Работещите в социални домове и здравни заведения са с по-голям риск да се заразят.

6,6 млн. души в Ню Делхи с антитела

6,6 млн. души в Ню Делхи с антитела

23,48% имат антитела

1/3 от заразените са без симптоми. Това повече се среща при тези на възраст над 65 години, почти половината не са се почувствали болни.

Хората, които пушат, е по-малко вероятно да имат антитела от непушачите - 3% в сравнение с 5 на сто.

Проучването ще бъде повторено през есента с 200 000 души.

Стадният имунитет е нереалистичен: 5% в Испания с антитела срещу коронавируса

Стадният имунитет е нереалистичен: 5% в Испания с антитела срещу коронавируса

Те потвърждават откритията от първите фази на изследването