Четирима души в Шотландия са тествани за коронавирус, след като са посетили Ухан в Китай, откъдето тръгна опасният вирус, обяви директорът по инфекциозни заболявания към Единбургския университет, цитиран от "Гардиън".

Професор Юрген Хаас вярва, че има много случаи от други градове във Великобритания. Той поясни, че има три случая в Единбург и друг в Глазгоу.

Пекин отменя празненствата за китайската Нова година заради коронавируса

Пекин отменя празненствата за китайската Нова година заради коронавируса

Опитва се да ограничи разпространението на вируса

Провеждат се изследвания за установяване дали пациентите са заболели от коронавируса. Все още не е потвърдено. Всички те са пътували до Шотландия от Ухан през последните две седмици и показват симптоми на респираторни проблеми, което е свързано с вируса.

По-рано днес здравният министър Мат Хенкок заяви пред депутатите, че има голяма вероятност коронавирусът да стигне и до Великобритания, но властите са добре подготвени и ще останат бдителни.

Хаас коментира пред Би Би Си, че е "много вероятно" да има потвърдени случаи на Острова.

До момента най-малко 17 души са починали, а 634 души са заболели от коронавируса.

Китай блокира още четири града близо до Ухан заради коронавируса
Обновена

Китай блокира още четири града близо до Ухан заради коронавируса

Общо около 19 млн. души са блокирани

Втори пореден ден Световната здравна организация обсъжда дали да обяви международно извънредно положение в сферата на общественото здраве. В сряда организацията беше разделена и реши да разгледа още доказателства преди да вземе решение.

По-рано беше съобщено, че китайските власти са наложили карантина в повече от четири града в страната. Отделно във Виетнам, Сингапур и Саудитска Арабия са регистрирани първи случаи на коронавируса.

Кои са жертвите на коронавируса?

Кои са жертвите на коронавируса?

Починалите до момента 17 души предимно са възрастни мъже