Кремъл обяви, че Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия ще продължат с операциите в Сирия и отхвърли ултиматума на САЩ, определяйки го за безполезен и нетактичен, цитиран от Ройтерс.

Кери заплаши да прекъсне контактите с Русия за Сирия
Обновена

Кери заплаши да прекъсне контактите с Русия за Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заплаши

По-рано днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви, че Москва е възмутена от заплашителния тон в последното съобщение на САЩ за Сирия, което е равносилно на поддържане на тероризма.

Вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери призова Москва да не провежда въздушни операции над Алепо и други зони на сражение. Кери проведе телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, по време на който е заплашил САЩ да прекратят сътрудничеството с Русия в Сирия, ако не спре въздушните удари.

Русия възмутена от заплашителния тон на САЩ за Сирия

Русия възмутена от заплашителния тон на САЩ за Сирия

Според департамента Русия има интерес

Но говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че руските ВКС ще продължат да подкрепят сирийските правителствени войски и „войната срещу терора” няма да бъде прекратена.

Песков призова Вашингтон да изпълни обещанието си за отделяне на умерената сирийска опозиция от терористите. Той нарече последното съобщение на САЩ за Сирия безполезно и нетактично.

Въпреки растящото напрежение в руско-американските отношения, говорителят поясни, че Русия остава заинтересована в сътрудничеството със САЩ в опит за разрешаване на сирийската криза.