Министърът на външните работи на Русия разкри какво харесва в президента Доналд Тръмп, съобщават ТАСС и други медии.

Сергей Лавров отбеляза, че му харесва как Тръмп обсъжда с руски делегации международните проблеми. В интервю за предаването "Голямата игра" по руския Първи канал Лавров каза, че американският лидер се опитва да избегне неясноти и говори открито.

Лавров разговаря с американския президент във Вашингтон по-рано този месец.

Лавров: Тръмп не е решил за посещение в Русия

Лавров: Тръмп не е решил за посещение в Русия

Получи покана от Путин за Деня на победата

"Той ме прие в Белия дом през май 2017 г., когато на поста държавен секретар беше Рекс Тилърсън, когато американската опозиция се опита да предизвика шпионски скандал с твърдението, че сме получили секретна информация. Това е пълен абсурд и глупост, измислена от нищото. Разбира се, ние разговаряхме с президента на САЩ по време на срещите му с президента на Русия Путин", обясни Лавров.

"Харесвам как Тръмп обсъжда международни въпроси и въпроси, свързани с двустранните отношения. Той избягва всякаква неяснота и се опитва да говори открито. Това не винаги се случва сред топ политиците, но според мен това е доста продуктивен подход", изтъкна топ дипломатът на Русия.

Лавров: Няма руска намеса в чуждата политика, САЩ да не позволяват нов маккартизъм
Обновена

Лавров: Няма руска намеса в чуждата политика, САЩ да не позволяват нов маккартизъм

Помпео акцентира върху сътрудничеството

По думите му традиционно в руско-американските отношения, когато топ дипломат е на посещение, той е приеман от държавния глава. Но Лавров отбеляза, че това не се отнася за срещи в кулоарите на международни събития. "Но когато имаме посещение в столиците, това е правилото", разясни той.

Лавров коментира, че срещата му с Тръмп не е била просто протоколна, тя е била съдържателна, тъй като са обсъдили дузина важни въпроси, свързани с двустранните отношения, стратегическата сигурност, контрола над въоръжението, различни регионални конфликти, Близкия изток, Украйна и КНДР.

Външният министър призна, че Москва и Вашингтон имат сериозни различия по определени въпроси, включително и за иранската програма.