Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова съобщи, че руският външен министър Сергей Лавров е въвел нов термин в политологията, информират руски медии.

"Сергей Лавров въведе нов политологичен термин - откачена дипломация на западните лидери", написа тя във "Фейсбук".

Ердоган скастри изказването на Байдън за Путин

Ердоган скастри изказването на Байдън за Путин

Путин бил отговорил много умно

Лавров заяви, че в арсенала на лидерите на Запада се появи нов феномен - фейкова (фалшива) и фрийкова (откачена, анормална) дипломация.

Тази нова дипломация се разпространява в международните отношения, където реалната политика е заменена от заплахи, смята той, цитиран от Интерфакс.

За да съхранят геополитическите си позиции, западните държави активно прибягват до широк набор от нелегитимни инструменти - от натиск до едностранни санкции, каза той пред Фондация за подкрепа на публичната дипломация "А.М.Горчаков".

САЩ признаха след думите на Путин, че трябва да работят за изкореняване на расизма

САЩ признаха след думите на Путин, че трябва да работят за изкореняване на расизма

Путин бил дебелокож

Лавров смята, че западните му колеги не приемат никакви алтернативни гледни точки. По думите му това се случва не само на международната сцена, но и в самите западни държави.

На 17 март в интервю за ABC News американският лидер Джо Байдън заяви, че Владимир Путин е "убиец". Путин отговори с пожелания за здраве на президента на САЩ. Руският президент предложи публични дискусии с Байдън.