Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че смята изказванията на американския държавен глава Джо Байдън за руския си колега Владимир Путин за недопустими.

"Изявлението на Байдън за Путин е неприемливо за държавен глава, това не е изявление, което можете да приемете и преглътнете, руският лидер даде много умен и великолепен отговор", цитира думите на Ердоган Анадолската агенция.

Байдън счита Путин за "убиец"
Обновена

Байдън счита Путин за "убиец"

Русия трябва да "заплати цена" за намесата си в американските избори

По-рано Байдън отговори утвърдително, попитан в интервю за ABC дали смята руския си колега за "убиец". Той също така подчерта, че Путин ще отговаря за намесата на Русия в американските президентски избори.

В отговор на вчерашното предложение на Путин да разговарят, Белият дом заяви, че двамата вече са разговаряли и че САЩ са в контакт с руското ръководство.

Белият дом: Байдън не съжалява, че нарече Путин "убиец"

Белият дом: Байдън не съжалява, че нарече Путин "убиец"

Не, президентът даде директен отговор на директен въпрос

Путин, коментирайки изявлението на Байдън, му пожела много здраве. Той отбеляза, че това не е просто шега, а изразяване със смисъл. По думите му в историята на всеки народ и всяка държава имало много трудни, драматични и кървави събития и "когато оценяваме други хора, или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги сякаш се поглеждаме в огледало", "ние винаги там виждаме себе си", "ние винаги прехвърляме върху друг човек това, което ние самите дишаме, това, което сме по същество".

Путин в отговор пожела на Байдън много здраве - без ирония и шеги

Путин в отговор пожела на Байдън много здраве - без ирония и шеги

Сред политическата върхушка на САЩ имало много честни и почтени хора

По-рано руското външно министерство заяви, че руският посланик в САЩ Анатолий Антонов е привикан в Москва за консултации, за да се анализира каква политика да бъде водена в контекста на отношенията със САЩ. В същото време ведомството подчерта, че са заинтересовани да предотвратят необратима деградация на отношенията с Вашингтон и най-важното "да определят какви са начините за коригиране на руско-американските отношения, които са в лошо състояние".

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

"Байдън нарече Путин убиец и курсът на рублата падна"...