Западът безцеремонно придърпва балкански държави към НАТО.

Това предупреди руският външен министър Сергей Лавров по време на конференция в памет на починалия посланик на Русия в ООН Виталий Чуркин. Събитието се проведе в Дипломатическата академия към Министерството на външните работи, информира ТАСС.

Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО
Обновена

Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО

И без БСП депутатите събраха кворум в парламента

"Западът настъпва с наглата си политика на придърпване на този регион към НАТО, като напълно пренебрегва народите на държавите, в допълнение пренебрегва уроците на историята или проста дипломатическа вежливост", коментира Лавров.

Руският министър също подчерта, че Москва отдавна и постоянно призовава за връщане към основите - връщане към основните принципи на международните отношения, поместени в Хартата на ООН и документите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, това са: суверенно равенство на държавите, ненамеса във вътрешните работи, въздържане от заплаха или използване на сила и разрешаване на конфликт с мирни средства.

НАТО е в криза

НАТО е в криза

На връх 70 г. от създаването на организацията

В началото на месеца посланиците на 29 държави от НАТО и Македония подписаха в Брюксел протокол за присъединяването на страната към организацията.