Британските власти няма да издадат виза на племенницата на бившия двоен агент Сергей Скрипал, който вече е в по-добро състояние, след като беше отровен с веществото "новичок", предаде Би Би Си.
Неговата дъщеря Юлия, който също стана жертва на покушението в Солсбъри вече е в съзнание.

Сергей Скрипал вече не е в критично състояние
Обновена

Сергей Скрипал вече не е в критично състояние

Той отговаря добре на лечението

Припомняме, днес британската страна съобщи, че отровното вещество е произведено в руска лаборатория в град Шихани, в югозападната Саратовска област.

Племенницата Виктория Скрипал вече е уведомена, че няма да получи британска виза.

"Съдейки по всичко, Русия използва Виктория като пешка. Ако е под влиянието на Кремъл или Кремъл й оказва принуда за нещо, тя също е станала жертва." - коментира пред Би Би Си източник от британското правителство.

Скрипал бил отровен с "Новичок" от Саратов

Скрипал бил отровен с "Новичок" от Саратов

Бойното вещество е създадено в секретен руски град

В четвъртък руска телевизия разпространи аудиозапис на разговор между Виктория и нейната братовчедка Юлия, чиято автентичност не може да бъде потвърдена.

На записа се чува как гласът, за който се твърди, че е на Виктория, заявява намерение за пътуване до Великобритания, ако бъде издадена виза. Събеседничката - вероятно Юлия, отговаря, че няма вероятност за получаване на виза поради създалата се ситуация.

На 4 април Виктория Скрипал заяви, че се намира в Москва и очаква виза.
"Вчера ми казаха да остана в Москва, за да получа днес виза. Стояхме при британското посолство очаквахме позвъняване, но днес не получих паспорта си с виза." - заяви племенницата на Сергей Скрипал.

В четвъртък лондонската полиция разпространи първото изявление на Юлия Скрипал след покушението.

"Дойдох в съзнание преди повече от седмица и се радвам да съобщя, че с всеки ден придобивам нови сили. Благодаря за интереса към мен и за многото думи на подкрепа, които получих. Сигурна съм, че разбирате, че станалото в някакъв смисъл е объркващо, и се надявам да уважите желанието ми да предпазя личния си живот и живота на семейството си от прекомерно внимание." - споделя Юлия Скрипал.